Satunnainen kuva

Yhteystiedot

Anne Granström
Sivulantie 111
44300 Konnevesi
FINLAND
+358 400 678450
blackwizardskennel@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:956048 kpl

Uusimmat kuvat

Amerikanakitan pentuja

                                        Ei pentusuunnitelmia!

-----------------------------------------------------------------------------------

11.12.09 Vein Sulon  (Black Wizard's Dare To Care) uuteen kotiinsa Klaukkalaan Renen ja Anun iloksi.

9.12.09 Viola eli Black Wizard's Double-Date lähti juuri kotiinsa Kalajoelle Anun ja Pasin perhettä ilahduttamaan.

8.12.09 Hugo eli Black Wizard's Dot Com lähti juuri Mikkeliin Tiinan ja Ossin hellään huomaan.

5.12.09 Kotiinlähtö lähenee. Painot huitelee jo reilusti yli 7 kilon Hugolla ja Violalla, Sulolla melkein melkein 8kg. Alkavat olla aikamoisia jässiköitä kannettavaksi rappusia ees taas sisään ja ulos. Ma:na mennään eläinlääkärille tarkastukseen ja sitten maailma kaikkinen ihmeineen odottaa. 

29.11.09 Kohta on 6 viikkoa täynnä ja aika mennyt kuin siivillä ja lapsukaiset lentävät kohta pesästä. Viola muuttaa Kalajoelle, Sulo Klaukkalaan ja Hugo Mikkeliin.

17.11.09 Viola, Sulo ja Hugo täyttivät tänään jo 4 viikkoa. Kaikki painavat jo yli 4kg ja vähitellen rupeaa ympäristökin kiinnostamaan enemmän ja joka päivä on harjoiteltu pieniä hetkiä ulkoilua. Uusia kuvia lisätty niiden albumiin.

5.11.09 Tänään tuli DNA-tutkimusten vastaukset ja selvisi, että kaikkien pentujen isä on Pena eli Midian's Piece Of Magic. Ainokaiselle tytölle on vielä hakusessa sijoitus/yhteisomistuskoti. Jos neiti kiinnostaa, niin otahan yhteyttä. 

20.10.09 Nuppu synnytti tänään kolme pentua. Röntgenkuvasta nähtiinkin lukumäärä jo etukäteen. Yksi naaras ja kaksi urosta. Albumissa jo muutama kuva kolmikosta.

Nuppu on ultrattu 17.9.09 ja todettu tiineeksi, joten nyt olisi lupa odottaa pentuja viikolla 43 eli 19.10 alkava viikko. Luovutusikäisiä pennut olisivat sitten joskus joulukuun toisella viikolla. Nyt vaan hemmotellaan tulevaa mammaa ja toivotaan, että kaikki sujuu hyvin.

Nuppu on nyt astutettu useaan kertaan ja proget olivat kohdallaan, joten toiveet ovat nyt korkealla, että pentuja saataisiin. Nupulle tehtiin ns. kaksoisastutus eli isäehdokkaita ovat Äijä eli Senseo Black Wizard ja sen poika Pena eli Midian's Piece of Magic. Penalla on, samoin kuin Nupulla ja Äijällä, lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja terveet silmät. Sukusiitosprosentiksi yhdistelmissä tulee Äijän kanssa 0% ja Penan kanssa 6,35%.

Kaikki kolme ovat erittäin hyväluonteisia, Pena tosin vähän säpäkämpi kuin Äijä. Nuppu ja Äijä ovat tavattavissa täällä meillä. Kaikki kolme ovat menestyneet näyttelyissä varsin hyvin. Mahdollisille pennuille tullaan tekemään DNA-testaus polveutumisen selvittämiseksi.

------------------------------------------------------------------------------

12.11.08 Kävimme tänään Vapun kanssa röntgenissä ja epäilyni osoittautui todeksi eli ultrassa nähdyt sikiöt ovat hävinneet, liuenneet pois eli pentuja ei ole nytkään suureksi harmikseni luvassa. Kumpikin osapuoli on tutkittu ja terveeksi todettu ja kummallakin on aiempia pentuja jonkun toisen kanssa, joten vaikea on sanoa mistä tämä johtuu. Onko vaan niin, ettei tätä yhdistelmää ole tarkoitettu toteutumaan, tiedä häntä. En vielä luovu lopullisesti kuitenkaan toivosta.

17.10 08 Pentuja tulossa, viimeinkin! ;-) Eli nyt ei ole riemulla mitään rajaa. Palasimme juuri kotiin ultrauskeikalta ja Vappu on viimeinkin todettu tiineeksi ja tulevien pentujen isähän on Äijä. Pentujen pitäisi syntyä viikolla 47 eli n. 22.11.

22.9.08 Ettei vaan liian yksinkertaiseksi kävisi tämä homma, niin on kerrottava, että lempi on taas leiskunut ja Äijä astui Vapun la:na 20.9. Olimme ruskaretkellä pohjoisessa koko koiralauman kanssa ja se sai taas nuoren parin sydämet sykkimään. En tiedä onko Vapulla kyseessä joku ylipitkä juoksu vai mistä on kyse, mutta katsellaan ja kuulostellaan mitä tuleman pitää.

4.9.08 Ei taida auttaa peukutuksetkaan eli tuskin saamme pentuja vielä nytkään. Tämäkin Vapun juoksu osoittautui joksikin epämääräiseksi välijuoksuksi, joka ei kehittynyt kunnolla eli proget eivät nouseet vaadittavalle tasolle. Vappuhan on tutkittu läpikotaisin ja terveeksi todettu, joten on vaan odoteltava edelleen sitä kunnollista juoksua. Äijänkin sperma on tutkittu ja hyvälaatuiseksi todettu, joten siinäkään ei vikaa ole. Odottelemme siis...

25.8.08 Äijä on astunut Vapun ja nyt vaan odotellaan, että tulosta syntyy! Jos onni on myötä, pennut syntyisivät lokakuun lopulla ja olisivat luovutuksessa ennen joulua. Peukut pystyyn! :-)

13.8.08 Vapun uusi juoksu alkoi.

25.6.08 Vappu kävi ultrassa äsken ja suureksi harmikseni se todettiin tyhjäksi eli ei auta kuin odotella seuraavaa juoksua. :-(

22.5.08 JEEEE! Iloisia uutisia! Äijä on viimein astunut Vapun! Meinasi jo välillä epätoivo iskeä, kun juoksu oli niin yllättävän pitkä, ennen kuin tärppipäivät tulivat. Nyt vaan toivotaan, että syntyy tulosta ja pentuja voitaisiin odotella heinäkuun loppupuolella.

30.4.08 Vapun kunniaksi Vapun juoksu alkoi tänään ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin pentuja saattaisi olla luvassa heinäkuun puolen välin tienoilla. Pentueen isänä siis Äijä, Senseo Black Wizard. Jos nämä Vapun ja Äijän pennut kiinnostavat, niin otahan yhteyttä. ;-)

Äijän terveystutkimukset on tehty ja lonkka- ja kyynärpääkuvat ovat nyt virallisesti A/A ja 0/0. Polvet olivat myös 0/0 ja silmäthän todettiin täysin terveiksi jo tammikuussa. Vapullahan on samanlaiset parhaat mahdolliset terveystulokset.

A-pentueen viralliset nimet:

Black Wizard's Aim And Shoot "Velho", Black Wizard's Artist Pays "Sohvi", Black Wizard's Angel's Touch "Manta" ja Black Wizard's Avec Wanted "Nuppu"

29.2.08 A-pennut: Velho, Sohvi, Manta ja Nuppu täyttävät jo puoli vuotta!

7.11.07 Ipanat 10vk ja sen kunniaksi satoikin ensilumi ja siinä sitten ihmettelemistä riittikin aamulla. ;-) Muutama kuva siitä albumissa. Puntarissakin käytiin ja Nuppu painoi 11,2kg ja Manta 11,5kg. Perjantaina Manta muuttaa uuteen kotiinsa.

4.11.07 Mantakin on löytänyt oman kotinsa ja se lähtee piakkoin Tanjan, Pasin ja Tinon 4v hoiviin ja portugalinvesikoira Ricon kaveriksi Laukaaseen.

31.10.07 Pennut täyttivät eilen 9 viikkoa ja käytiin taas puntarissa. Manta painoi tasan 10kg ja Nuppu 9,8kg.

24.10.07 Ipanat 8 viikkoa ja vauhtia piisaa. Velho painaa melkein 9kg ja muut vähän vähemmän. Velho haetaan perjantaina Kalajoelle Heidin ja Tapsan iloksi. Kuva-albumissa jälleen uusia kuvia.

17.10.07 Pennut täyttivät 7 viikkoa. Paino on kaikilla 7kg:n kieppeillä. Sohvi lähtee kotiinsa la:na Marjan ja Tapsan hoiviin Lappeenrantaan/Jyväskylään ja Velho siitä viikon päästä. Eläinlääkärin tarkastuksessa käytiin ja kaikki terveiksi todettiin, samalla laitettiin myös mikrosirut.

10.10.07 Tänään tuli 6 viikkoa täyteen ja kävimme äsken metsäretkellä, jotta pennut näkisivät muutakin kuin oman pihan tasaista nurmea. Se olikin mielenkiintoinen retki. Pentujen piti koittaa kiivetä isojen kivien päälle ja tutkia joka ikinen kanto jne. Kaikki pennutnbsp;voivat muutenkin hyvin ja kasvavat tasaisesti. Painoa on kertynyt 5,3kg-5,6kg. Manta, joka oli syntyessään pienin, painaakin nyt eniten! ;-) Lisäsin juuri uusia kuvia albumiin. Manta etsii vieläkin omaa kotiaan!

3.10.07 Pennuilla ikää 5 viikkoa ja vauhti vaan lisääntyy eli entistä vaikeampaa saada muuta kuin nukkumakuvia. ;-) Rekisterikirjat tuli alkuviikosta ja viralliset nimetkin on nyt olemassa: Black Wizard's Aim And Shoot (Velho), B W'Avec Wanted (Nuppu), B W's Artist Pays (Sohvi) ja B W's Angel's Touch (Manta).

25.9.07 Tulevana yönä tulee 4 viikkoa täyteen ja menneen viikon varrella on opittu paljon uusia asioita. Ruoka maistuu jo paremmin, mutta tietysti täytyy mammankin maitobaarissa roikkua. Ilmat ovat suosineet niin, että aloitimme ulkoilut su:na. Olimme vaan harjoituksen vuoksi noin vartin pihalla, mutta esim. eilen jo vähän pidemmän aikaa, kun aurinkokin paistoi niin kauniisti. Fiksut lapset tietysti heti kakkivat kaikki pihalle. Velhon tulevat omistajat kävivät viikonloppuna tutustumassa tulevaan perheenjäseneensä, kuin myös tod.näk. Sohvin (tyttö 3) tulevat omistajat. Tyttö 4 eli piirtonaamainen pinto on edelleen omia ihmisiään vailla. Tämä neiti on porukan rauhallisin tuumiskelija ja siitä saisi todennäköisesti oikein mukavan kaverin vaikka lapsiperheeseen. Albumiin on laiteltu sekalainen joukko viikon varrella näpsittyjä kuvia.

19.9.07 Lapsukaiset täyttivät 3 viikkoa ja lisäsin uusia kuvia albumiin. Kaikki on tässä vaiheessa pennuilla hyvin, minua varmaan väsyttää eniten kun vahdin nyt jopa liiankin kanssa pentujen turvallisuutta. Tuon ikävän onnettomuuden jälkeen Vappu-äiti on saanut olla pentujensa kanssa vain valvottuna joka hetki. Eka matokuuri on syöty ja harjoiteltu myös vähän jauhelihan syömistä. Painot nousee hyvin ja vauhti lisääntyy päivä päivältä ja erot luonteissa alkavat näkyä selvemmin. Yksi tyttö on vielä kotia vailla, mutta en osaa sanoa varmaksi kuka niistä.

14.9.07 Täällä on valtaisa suru. Vappu makasi juuri äsken mun suosikin tyttö numero kakkosen hengiltä. Olin kotona ja muutaman minuutin keittiössä laittelemassa Vapulle ruokia kuppiin ja kun menin ruokien kanssa takaisin pentujen luo, niin yksi pennuista makasi pää ja eturinta täysin Vapun alla. Kiireesti vetäisin sen pennun Vapun alta pois, mutta se oli jo aivan veltto. Pitkään sitä yritin elvyttää, antaa sydänhierontaa ja tekohengitystä, mutta tuloksetta. Olen todella surullinen, koska tietenkin se sattui vielä olemaan minun ehdoton lempparipentu. Kasvattaminen ei ole todellakaan aina helppoa ja hauskaa. :-(

12.9.07 Pennut 2 viikkoa vanhoja ja uusia kuvia lisätty albumiin.

3.9.07 Väliaikatietoja sen verran, että kaikki pennut ja äiti-Vappu voivat oikein hyvin. Laittelen kuvia keskiviikkona lisää, kun ikää on 1 vk.

1.9.07 Ikää lapsilla jo 3vrk ja kaikki voivat hyvin. Alussa tosiaan vähän hirvitti, kun kokoero suurimman ja pienimmän välillä oli niin valtava, lähes 150g. Pelkäsin sen pienimmän jäävän jalkoihin, mutta hyvin se on puolensa pitänyt ja paino nousee nyt mukavasti.

30.8.07 Lisäsin juuri uusia kuvia pennuista albumiin. Pojasta ei ole kuin yksi kuva, koska se on niin vauhdikas, ettei pysynyt yhtään paikallaan. Muilla nousee painot hyvin, mutta tuo ihan pienin, tyttö 4 hiukka huolettaa. Reippaalta se vaikuttaa muuten, mutta paino ei ole noussut ihan samaan tahtiin kuin muilla.

29.8.07 Pennut sitten päättivät putkahtaa maailmaan yöllä. Ensimmäinen pentu ja ainoa uros syntyi n. 02.15 ja siitä n. puolen tunnin välein neljä narttupentua. Synnytys kesti kaikkiaan vaan n. 2,5 tuntia ja Vappu suoriutui siitä todella mallikkaasti täysin omin voimin, mistä olen erityisen ylpeä. Vappu herätti minut vähän ennen kahta, että ruvetaas hommiin.  Nyt se sitten makoilee tuossa urakan jälkeen onnellisena pentujaan imettäen. Laittelen kuvia pentujen omalle sivulle.

Vappu astutettiin 1.7.2007 ja pentueen isä on Into eli ESTJV-06 Midian's Intense Dragon. Molemmat vanhemmat ovat terveitä ja erittäin hyväluonteisia, sekä myös näyttelyissä menestyneitä. Pennuista kiinnostuneet voivat kysellä minulta lisää infoa. Ultrassa käytiin 26.7 ja Vapun tiineys varmistui. Nyt täällä vaan odotellaan peukut pystyssä ja hemmotellaan mammaa. Ultrassa näkyi silloin vain yksi pentu ja siksi päätin käydä varmistamassa tilanteen vielä röntgenkuvalla. 23.8. tehdyssä röntgenissä pentuja näkyikin viisi!

Vappu: lonkat A/A, polvet 0/0, kyynärpäät 0/0, silmät OK

Into: lonkat A/A, polvet 0/0, silmät OK

Pennut luovutetaan sitten aikaisintaan 7-viikkoisina mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja hoito-ohjeilla varustettuina. Pyrin myös järjestämään pennuille mahdollisimman paljon monenlaisia kokemuksia, kuten esim. autoilua, ehkä jopa veneilyäkin ennen luovutusta.